» Granollers

Can Jonch es va inaugurar el maig de 2008, en el marc de la commemoració del 70è aniversari del bombardeig del 31 de maig de 1938. El Centre és on es concentren les activitats vinculades a la recuperació i difusió de la memòria col·lectiva i històrica de la Guerra Civil i els bombardeigs, la cooperació al desenvolupament i solidaritat, el foment del civisme i la convivència, el servei de mediació ciutadana, l’educació per la pau, la defensa drets humans i el treball en xarxa amb altres ciutats i  de diplomàcia municipal.

Com a resposta a la voluntat de l’Ajuntament de Granollers de ser una ciutat compromesa amb la pau i els drets humans, es realitzen programacions anuals de treball en xarxa amb les entitats, ciutadania i altres ciutats del món, amb un seguit d’actuacions on la construcció de pau, és l’eix fonamental.

Ho duem a terme fomentant  la participació activa de la ciutadania a través de propostes i activitats d’educació per la pau i els drets humans, tenint els centres educatius com a actors principals, i col·laborant en el foment de projectes de sensibilització i de cooperació vinculats a la vulneració dels drets humans i la superació de les injustícies.

Els eixos sobre els quals treballem a Granollers:

  • Recuperació, preservació i difusió de la memòria col·lectiva i històrica.
  • Fomentar de la convivència, promovent el respecte a la interculturalitat i a la diversitat.
  • Educar per a la pau i la no-violència.
  • Impulsar projectes de cooperació al desenvolupament.
  • Traslladar el discurs local cap al discurs global. Treball en xarxa i participació en xarxes internacionals que ens permetin compartir coneixements i experiències. Amb una implicació directa en la xarxa d’Alcaldes per la Pau.

Volem ser agents de canvi i tenir un paper actiu, comprometent-nos a treballar per la convivència, el diàleg, l’educació i la resolució pacífica dels conflictes.