» Tarragona

Tarragona sempre ha tingut una ciutadania compromesa en la defensa i la promoció dels drets humans, en la lluita per l’erradicació de les injustícies socials i en la solidaritat. L’any 1996 es va constituir el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional, com un òrgan aglutinador que treballa per la promoció de dinàmiques de cooperació i solidaritat a la ciutat.

L’any 2000, l’Ajuntament de Tarragona va adherir-se a la Carta Europea de la Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, on es proclamen les llibertats públiques i els drets fonamentals reconeguts als habitants dels pobles i ciutats, a totes i cadascuna de les persones que habiten en un municipi. El 2016 es va integrar al programa de Ciutats Amigues de la Infància amb la voluntat d’impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa.

La Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona es va posar en marxa el 2008. Entre les seves tasques, hi ha la d’acompanyar i enfortir les iniciatives ciutadanes relacionades amb la solidaritat i la cooperació internacional. Tanmateix, a través dels diferents instruments utilitzats (convocatòries de subvencions, activitats i accions d’educació per al desenvolupament), la cooperació impulsada des de la Conselleria s’ha caracteritzat per contribuir a un desenvolupament autosostingut, que promou el dret a la llibertat, la igualtat entre homes i dones i, en general, el compromís amb la promoció i la defensa dels drets humans.