» Terrassa

A Terrassa (co-capital del Vallès Occidental amb 216.000 habitants) la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional va néixer arrel de l’acampada que les ONG de la ciutat, com a tants altres indrets de l’estat, van protagonitzar el desembre de l’any 1994 per reclamar el 0,7% dels ingressos públics per a destinar-los a solidaritat i cooperació internacional. Un percentatge que el 2003 arribaria a l’1%, xifra que, tot i el context de crisi actual, encara es manté.

En l’àmbit de la pau, des de la regidoria es posa especial atenció en la divulgació en els centres educatius, tant de primària com de secundària, a través de diversos tallers i accions com passi de documentals complementats amb xerrades d’especialistes en la matèria.

Tanmateix, Terrassa forma part de l’associació de governs locals “Majors for Peace”, de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Saharaui, i organitza anualment cada febrer el Mes de la Pau, amb diverses accions destinades a donar a conèixerels valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.