Chema Caballero

Espanya

Dret a la Pau.
Drets de la infància.
Desarrollo y Educación Solidaria.

http://elpais.com/agr/africa_no_es_un_pais/a/

Representant de Desarrollo y Educación Solidaria, i de la fundació El Compromiso,  ex missioner Javeriano, Chema Caballero  va néixer a Castuera (Badajoz) es va llicenciar n dret i posteriorment en Estudis Eclesiàtics. També va fer un màster en Ciències Socials a Nova York. El 1995 fou ordenat sacerdot fins el 2011 que va trencar les relacions amb els missioners Javieranos.

Va arribar a Sierra Leona el 1992 on va estar treballant per la promoció de la justícia, la pau i els drets humans. El 1999 va assumir la direcció del programa de rehabilitació de menors soldats dels missioners Javerianos de Sierra Leona, on va obrir el centre St. Michael a Lakka, a pocs quilòmetres de Freetown.

El 2003 va iniciar un nou projecte a la selva del Tonko Limba, una de les zones més pobres de Sierra Leona, amb l’objectiu de promoure l’educació com a motor de desenvolupament.

Actualment continua com a coordinador de l’ONG DYES, que desenvolupa els seus projectes  a  Burkina  Faso,  Costa  d’Ivori, Sierra Leone i Espanya. Participa en diferents activitats de sensibilització, i escriu en publicacions com Mundo Negro Digitalo el blog Africa no es un pais, del diari El País. A l’abril, va participar des de Tenerife al fòrum “Enciende la tierra”, en una sessió compartida amb l’ex-diputada afgana Malalai Joya. De nou, Caballero va tornar a cridar l’atenció sobre  la  situació  que  viuen  300.000  menors  utilitzats  en conflictes armats arreu del món.

» Activitats Relacionades