Combatants For Peace guanya el 45è Premi per la Pau de L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE)

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), entitat reconeguda per l’ONU, ha decidit concedir el 45è Premi per la Pau al moviment de base d’israelians i palestins Combatants for Peace. El premi per la Pau té una dotació de 5.000€, que aporta la Diputació de Barcelona i es concedeix el 24 d’octubre de cada any, en commemoració de l’aniversari de la fundació de les Nacions Unides (1945).

A l’edició de la Gira de primavera d’enguany, 2024, vam tenir l’honor de rebre a la Mai Shanin (Cisjordània) i l’Iris Gur (Israel), membres de Combatants for Peace, dins el projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

La Mai Shanin és terapeuta i activista per la pau. Els seus pares son combatents palestins i per això va haver de transformar la seva primera resposta violenta cap una altra perspectiva sobre el conflicte, adquirint una visió més pacífica. L’Iris Gur, per la seva part, és una activista israeliana per la pau i a favor dels drets humans, que creu que va tenir sort perquè la seva escola a Israel era liberal, el que li va permetre tenir una visió diferent del conflicte.

Seguint l’esperit de Nacions Unides com a símbol d’unió global i a través de la col·laboració única entre excombatents israelians i palestins, Combatants for Peace, cerca promoure la pau, posar fi a l’ocupació i transformar el conflicte en un espai de cooperació per mitjà de la resistència no violenta, educació, i altres formes creatives d’activisme.

Davant la intensificació del conflicte en 2023, Combatants for Peace ha enfocat els seus esforços per promoure la no violència, demanar la fi de la guerra i buscar un acord polític que permeti a tots dos pobles viure amb justícia i llibertat a través de les campanyes en el terreny “Solidarity in Action” i “Ocupació 101”.

Dins del seu discurs, Combatants for Peace, no només advoca per un alt al foc, sinó també per crear camins sostenibles en el temps. Per a això, treballen d’igual forma, per garantir els principis universals de llibertat i igualtat, així com garantir la dignitat humana de les parts afectades.

Malgrat els riscos i desafiaments que enfronten els seus membres, l’organització segueix compromesa amb la seva missió. Per això, el seu treball i impacte ha estat reconegut a nivell mundial, amb nominacions al Premi Nobel de la Pau en 2017 i 2018, reafirmant la seva dedicació a la construcció d’una pau duradora a la regió.

Notícies relacionades

Inaugurada la gira de primavera 2025 de la XV edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

01/04/2025
Cornellà de Llobregat ha sigut el municipi català encarregat d’acollir l’acte d’inauguració d’aquesta gira, que...

Activistes de Guatemala, Mèxic, Bolívia, Líban i Camerún visiten Catalunya amb motiu de la Gira de Primavera 2025 de Ciutats Defensores dels Drets Humans

25/03/2025
A causa de la gira de Primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc...

CARTA DE SOLIDARITAT AMB LA DEFENSORA DE DRETS HUMANS TUNISIANA SIHEM BENSEDRINE

12/02/2025
El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, cogestionat...

Conèix tots els defensors i les defensores

Ana Mª Hernández

Mèxic
Drets de les dones

Nadine Feghaly

Líban
Artista pels drets de les dones

Sani Ladan

Camerún
Drets de les persones migrants