Issa Amro

Dret a la Pau. Dret a la Llibertat d’Expressió. Dret a la Llibertat de Reunió i Associació Pacífiques. Protesta no violenta.
Palestina
Youth Against Settlements

Issa Amro és un destacat defensor dels drets humans i membre fundador de nombroses organitzacions no violentes a Hebron que treballen pacíficament contra l’ocupació israeliana de Cisjordània.Entre aquestes organitzacions es troben la branca Hebron del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), la Xarxa Àrab per la No Violència, Joventut contra els assentaments i els Defensors d’Hebron.

Va guanyar el premi One World Media el 2009 per la seva participació en el projecte “Shooting Back” de B’Tselem, que proporciona capacitació en mitjans i distribueix càmeres als palestins per documentar els colons i els abusos militars.

El treball de Issa Amro amb aquestes organitzacions, entre d’altres, va portar al seu guanyar el ACNUDH de l’ONU de Drets Humans Defensor de l’Any a Palestina ‘premi en 2010.

El 29 de febrer de 2016 va ser detingut després d’una  manifestació  a  Hebron.  La  marxa  commemorava  la massacre de 1994 a la mesquita d’Ibrahimi, en què un colon extremista israelià va matar 29 persones i en va ferir més de 100. L’Issa Amro va ser detingut mentre parlava a l’exterior de casa seva davant de membres de Breaking the Silence, una organització formada per veterans militars israelians que treballen per donar a conèixer la situació als Territoris Ocupats. Va ser posat en llibertat el dia següent, l’1 de març.

Activistes relacionats i relacionades amb Issa Amro

Hassanna Aalia

Hassanna Aalia

Sàhara Occidental
Protesta no violenta contra l’ocupació

Wendy Quintero

Nicaragua
Defensa de la democràcia i de la llibertat d’expressió i opinió.
Zaina Erhaim

Zaina Erhaim

Síria
Dret a la llibertat d’opinió, d’expressió. Dret de les persones refugiades.
Yurany Cuellar

Yurany Cuellar

Colòmbia
Defensa dels drets de les dones. Defensa de la pau. Defensa del mediambient.