Caddy Adzuba

Drets de les dones (violència sexual en conflicte armat). Dret a la Pau. Llibertat d’expressió.
República Democràtica del Congo
Associació de Dones de Mitjans de Comunicació de l’Est del Congo

Caddy Adzuba va néixer a Bukavu, a la República Democrática del Congo, el 1981. Adzuba és periodista, llicenciada en Dret per la Universitat de Bukavu i membre fundadora de la xarxa Un altaveu pel silenci. La seva trajectòria professional destaca per un ferm compromís en la defensa dels drets humans i la llibertat d’expressió  i la denúncia de la violència que s’exerceix contra les dones i la utilització d’infants com a soldats.

Actualment treballa a Radio Okapi, una emissora que retransmet en tot el territori de la República Democràtica del Congo i que va sorgir per iniciativa de l’ONU.

És membre de l’Associació de Dones dels Mijtans de comunicació de l’Est del Congo, des de la qual s’han realitzat diverses alegacions a la Cort Penal Internacional i al Senat dels Estats Units per denunciar la violència sexual que sofreixen les dones, especialment des que el país està en guerra des del 1996.

És presidenta d’AFIDEP, una associació que treballa amb infants per al desenvolupament i promoció de valors i que s’orienta a la formació de lideresses.

L’abril de 2009 va rebre el Premi Internacional de periodisme Julio Anguita Parrado de la Federació de Sindicats de Periodistes i el Premi de l’Associació de Dones Periodistes el Club de las 25. El 2010 va rebre el Premi Internacional Llibertat de premsa de la Càtedra UNESCO de Comunicació de la Universitat de Málaga i el 2012 el Premi La donna dell’anno atorgat pel Consell Regional de la Vall d’Aosta  (Itàlia).

Va  passar  per  Barcelona  al  mes  de febrero 2016 en el marc del III Fòrum Inter-nacional  DevReporter.  La  xarxa  DevReporter té dos objectius bàsics: renovar el discurs sobre cooperació internacional als mitjans de comunicació i millorar la qualitat de la informació internacional.

Activistes relacionats i relacionades amb Caddy Adzuba

Mai Shanin, Iris Gur - Combatants for Peace

Mai Shanin & Iris Gur

Palestina i Israel
Dret a la pau.

Bisharo Ali Hussein

Kenya
Drets de les dones. Drets de les persones migrades i refugiades.

Yslem, hijo del desierto

Sàhara Occidental
Dret a la pau. Drets civils i polítics

Karima Shujazada

Afganistan
Drets de les dones. Drets de les persones refugiades.