Diego Quiroga Bonilla

Dret a la Pau. Llibertat de consciència.
Colòmbia
Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia (ACOOC)

És un membre actiu de l’associació Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia de Colòmbia, que és una organització formada per joves, homes i dones, que tenen en comú la lluita pel respecte de la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació directa i indirecta en qualsevol exèrcit militar i en la guerra.Les primeres inquietuds d’en Diego davant del tema neixen arran que diversos familiars propers van participar directament en les forces militars. Aquesta experiència li va permetre viure de primera mà l’autoritarisme, el patriarcat i la violència com a agent organitzador de les relacions quotidianes. Quan va començar els seus estudis en sociologia és quan va assolir establir les connexions específiques d’aquests aspectes amb el context cultural del militarisme.

Des de fa sis anys ha estat compartint al costat del moviment antimilitarista a Bogotà, principalment realitzant accions comunicatives i accions directes no violentes en jornades de reclutament, desfilades militars (dia de la independència) i participant en processos creatius per intervenir espais públics no convencionals, promovent l’antimilitarisme i els drets juvenils des de l’exercici de l’objecció per consciència.

L’entitat  colombiana Acción  Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia (ACOOC), de la qual forma part Diego Quiroga, ha publicat un informe sobre les detencions arbitràries amb finalitats de reclutament registrades al país entre els mesos de gener i juliol del 2015. Es tracta del període immediatament posterior a la notificació de la sentència T-455 de la Cort Constitucional, que les prohibeix explícitament. No obstant això, l’informe assenyala que aquest tipus de detencions es continuen practicant “de manera sistemàtica”.

Activistes relacionats i relacionades amb Diego Quiroga Bonilla

Mai Shanin, Iris Gur - Combatants for Peace

Mai Shanin & Iris Gur

Palestina i Israel
Dret a la pau.

Yslem, hijo del desierto

Sàhara Occidental
Dret a la pau. Drets civils i polítics
Hassanna Aalia

Hassanna Aalia

Sàhara Occidental
Protesta no violenta contra l’ocupació
Yurany Cuellar

Yurany Cuellar

Colòmbia
Defensa dels drets de les dones. Defensa de la pau. Defensa del mediambient.