Caldes de Montbui inaugura la gira de Primavera de “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

El dia 8 d’abril a la Sala Noble de l’Espai Can Rius se celebrarà l’acte inaugural de la gira de primavera del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”. Aquesta XIV edició abordarà, a través de les veus dels activistes, algunes de les reivindicacions més rellevants a escala mundial, des de la lluita pel dret a la pau a Palestina fins als drets dels pobles indígenes al Mèxic.  

Del 8 al 17 d’abril, amb motiu de la gira de primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans, set defensors i defensores dels drets humans procedents de Mèxic, Palestina, Israel, Kenya, Afganistan i Sàhara Occidental visitaran els municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.  

Durant aquesta deu dies, s’organitzaran activitats de sensibilització i tallers a les escoles, trobades amb els mitjans locals, xerrades a centre cívics obertes a la ciutadania i reunions institucionals d’incidència política, amb l’objectiu de visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen. 

Per tal d’oficiar el començament de la gira, l’Ajuntament de Caldes de Montbui organitza un acte inaugural que tindrà lloc el dia 8 d’abril a les 17h30 a la Sala Noble de l’Espai Can Rius. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Isidre Pineda Moncusí, i serà conduït i moderat per Núria Carné i Navarro, 1a tinenta d’alcalde i regidora Cooperació al Desenvolupament. Durant l’acte es donarà la benvinguda institucional als i les defensores convidades, que compartiran breument la seva història i rol com a activistes: Catalina Salazar, de Xile, Karima Shujazada, de l’Afganistan, Bisharo Ali, de Kenya, Sara López, de Mèxic, Yslem hijo del desierto, del Sàhara occidental, Mai Shanin de Palestina i Iris Gur d’Israel.  
 
A més, comptarem amb unes intervencions de Sara López sobre drets indígenes i ambientals i la seva lluita actual i de Bisharo Ali sobre drets i benestar de les nenes i de les dones, i les polítiques de gènere i salut. L’acte serà acompanyant per unes interpretacions musicals a càrrec dels joves del municipi. 

Ciutats Defensores del Drets Humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi amb la participació de 30 municipis i 8 institucions i entitats catalanes. 

Els municipis catalans que formen part de la XIV edició són Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Vicenç dels Horts, Reus, Rubí, Terrassa, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 

Més informació: https://ciutatsdretshumans.cat i https://www.caldesdemontbui.cat/  

Dia i hora: dilluns 8 d’abril, 17:30 hores 
Lloc: Sala Noble de l’Espai Can Rius, Caldes de Montbui 
Amb la presència de defensores i defensors dels drets humans de set països 

Confirma la teva participació aquí: forms.gle/qPyqTzMPWHUMgU5F9

Notícies relacionades

Caldes de Montbui engega la Gira de Primavera de la XIV edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans  

09/04/2024
Ahir 8 d’abril a la Sala de Noble de l’Espai Can Rius, a Caldes de...

Activistes de Xile, Mèxic, Palestina, Israel, Kenya, Afganistan i Sàhara Occidental visiten Catalunya amb motiu de la Gira de Primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans

04/04/2024
En ocasió de la gira de Primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà...

Vine a conèixer les defensores dels drets humans convidades a la Gira de Primavera (8-17 d’abril)

04/04/2024
Com cada any, a més de les xerrades i tallers a les escoles, reunions d’incidència...

Conèix tots els defensors i les defensores

Mai Shanin, Iris Gur - Combatants for Peace

Mai Shanin & Iris Gur

Palestina i Israel
Dret a la pau.

Sara López

Mèxic
Drets dels pobles indígenes. Dret al medi ambient.

Bisharo Ali Hussein

Kenya
Drets de les dones. Drets de les persones migrades i refugiades.