Txema Urkijo

Espanya

Dret a la Pau.
Gesto por la Paz.

www.txemaurkijo.com

Txema Urquijo (Llodio,  1961)  és un advocat amb una llarga trajectòria associada a les víctimes del terrorisme i a la recerca d’escenaris de pau al Pais Basc, àmbit en el qual treballa des de fa més de vint anys.

Durant molts anys va ser membre de la Coordinadora Gesto por la Paz de Euskal Herria, de la qual va ser membre de la Comissió Permanent des de 1988. El 2002 es va incorporar al Govern basc com a Director de Drets Humans fins l’octubre de 2005. A partir del febrer de 2006 fins el desembre de 2012 va ser assessor de la Direcció d’Atenció a Víctimes del Terrorisme, i del febrer de 2013 fins l’abril de 2014 ocupà el càrrec de Coordinador de la Política de Víctimes del Govern Basc.

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va incorporar-lo al maig del 2016 al Comissionat de Memòria Històrica de la ciutat. El Comissionat té com a funció assessorar als organismes municipals i les administracions públiques competents perquè compleixin la Llei 52/2007, és a dir, la Llei de la memòria històrica. Urkijo, amb una llarga trajectòria en matèria de drets humans i construcció de pau, va arribar a l’organisme poques setmanes després de la seva creació.

» Activitats Relacionades