Sant Boi acull l’acte de inauguració de la gira de tardor en el desè aniversari del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

El dia 2 d’octubre a les 18h00 al Teatre Cal Ninyo se celebrarà l’acte inaugural de la gira de tardor del programa “Ciutats Defensores dels Drets Humans”. Enguany, aquesta XIII edició coincideix amb les celebracions pel 10è aniversari del projecte, que va començar el 2013 sota impuls de l’Ajuntament de Sant Boi i que, al llarg d’una dècada, ha anat involucrant 28 ajuntaments i 9 institucions i entitats catalanes.

Set activistes procedents de sis països i contextos diferents – des de Nigèria fins a Mèxic – visitaran Catalunya del 2 a l’11 d’octubre amb motiu de la gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans, un projecte municipalista coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi que tracta de visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen.

Durant la seva estada a Catalunya, les i els activistes convidats passaran de municipi a municipi, fent activitats de sensibilització i tallers a les escoles, trobades amb els mitjans locals, xerrades a centre cívics obertes a la ciutadania i reunions institucionals d’incidència política.

Per tal d’oficiar el començament dels deu dies de gira, l’Ajuntament de Sant Boi organitza un acte inaugural que tindrà lloc el dia 2 d’octubre a les 18h00 al Teatre Cal Ninyo. Durant l’acte, l’Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret i Sabidó, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Cristina Serna, donaran la benvinguda a e activistes convidades: Adenike Oladosu, de Nigèria, Carlos Andrés Tobar, de Colòmbia, Yezli Mic, d’El Salvador, Jorge Weke, de Xile, Fatimah Hossaini, de l’Afganistan, Dora Muñoz, de Colòmbia i Diana Damián, de Mèxic.  

A més, comptarem amb una intervenció de l’Adenike Oladosu, activista nigeriana pel clima, i una actuació musical de la rapera salvadorenca Yezli Mic. Finalment, el grup de teatre “Els inestables” i l’Aula oberta de teatre social de Sant Boi presentaran una breu obra per commemorar els 10 anys del projecte.

Més informació: https://ciutatsdretshumans.cat

Dia i hora: dilluns 2 d’octubre, 18 hores
Lloc: Cal Ninyo
Inscripció: aquí
Amb la presència de defensores i defensors dels drets humans de sis països

Notícies relacionades

10 anys pels drets humans, 10 anys de Ciutats Defensores: comença la gira de tardor

03/10/2023
Que sigui Sant Boi el municipi que hagi acollit ahir a la tarda l’acte inaugural...

Sant Boi acull l’acte de inauguració de la gira de tardor en el desè aniversari del projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

28/09/2023
El dia 2 d’octubre a les 18h00 al Teatre Cal Ninyo se celebrarà l’acte inaugural...

Qui són les i els defensors convidats a la gira de tardor de “Ciutats Defensores dels Drets Humans”?  

20/09/2023
Des del 2 fins a l’11 d’octubre, set defensors i defensores dels drets humans visitaran...

Conèix tots els defensors i les defensores

Domingo Morales

Guinea Equatorial
Defensant els drets humans des de Catalunya: drets de les persones migrants i refugiades.
Diana Damián

Diana Damián Palencia

Mèxic
Drets de les dones. Drets de les persones migrants i refugiades.

Martha Moreno Guati Rojo

Mèxic
Drets de les persones migrants i refugiades. Drets de les dones.